Gemiste kans voor progressieve coalitie in Boutersem

15 Oktober 2018

Gemiste kans voor progressieve coalitie in Boutersem

Een gemiste kans voor een progressief groen beleid in Boutersem! Groen neemt met grote verontwaardiging akte van de keuze voor de nieuwe coalitie CD&V – N-VA (+ 0,8% in Boutersem) én Open VLD (verliezende en kleinste partij met verkozenen op 14/10/2018).

Groen en CD&V kwamen in Boutersem als dé sterke winnaars uit deze gemeenteraadsverkiezingen. Zowel voor als tijdens de afgelopen campagne gaven we met Groen verschillende keren aan mee te willen besturen. We toonden ons ook bereid daarover te onderhandelen.”, zegt Jos Thys, voorzitter en kersvers verkozen gemeenteraadslid voor Groen. “Na de uitslag gisteren probeerden we dan ook CD&V als nieuwe grootste partij, te bewegen om rond de tafel te zitten. We stelden echter vast dat die niet thuis gaf. We werden volledig genegeerd in de onderhandelingen, zonder enige uitnodiging van CD&V tot overleg. ” aldus Thys.

Ook de volgende 6 jaar beloven we met Groen kritisch maar constructief oppositie te blijven voeren voor een socialer en duurzamer Boutersem

“Met deze coalitiekeuze leggen de nieuwe meerderheidspartijen de duidelijke vraag naar een progressief en groen beleid in Boutersem dus volledig naast zich neer.“, zegt Thys. Met Jos Thys (lijsttreker), Jan Vanautgaerden (3e plaats) en Ine Stessens (4e plaats) krijgt Groen er 3 ijzersterke verkozenen in de gemeenteraad bij!