Jos Thys

15 September 2018

Jos Thys

Lijsttrekker

Onze sympathieke voorzitter Jos Thys neemt vol overtuiging de plaats van lijsttrekker in. 9 jaar geleden kwam hij in Vertrijk wonen en werd meteen verliefd op Boutersem.

Jos zet zich in voor gelijke kansen voor iedereen en engageert zich hiervoor op verschillende plaatsen. De voorbije jaren heeft hij als lid van de Gezondheidsraad en de Sportraad actief zijn steentje bijgedragen aan een rechtvaardiger Boutersem voor iedereen.

Alle inwoners van Boutersem, jong en oud, verdienen een gezonde, groene omgeving om in te leven en veilige, fietsvriendelijke straten. Kansarm of kansrijk, allemaal moeten ze zich kunnen ontplooien op school en in de vrije tijd en de zorg krijgen die ze nodig hebben. Deze droom kunnen we waarmaken in onze gemeente, als we de handen in elkaar slaan.

Professioneel is hij actief bij het Vlaams Ministerie van Onderwijs en vorming, waar hij het beleid van de minister mee voorbereidt, evalueert en helpt bijsturen vanuit de administratie.

In zijn vrije tijd vertegenwoordigt Jos de jongere gebruikers van een zorginstelling in het Collectief Orgaan van die organisatie en is hij actief in de Politieke Raad van Groen, waar hij de standpunten van de partij mee bespreekt en bepaalt. Onderwijs, Welzijn en Cultuur zijn dan ook thema’s die hem bijzonder na aan het hart liggen.