Groen wil nachtaanbod voor bus en trein

14 Februari 2020

Groen wil nachtaanbod voor bus en trein

Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan.

Het zal je maar overkomen. Een avondje uit op Valentijn. Maar net wanneer het romantisch begint te worden, moet je haastig de rekening vragen. Je laatste trein of bus wacht niet op de liefde. Daar wil Groen verandering in brengen op Valentrein. Om na avondje uit terug thuis te geraken in Boutersem vanuit Leuven moet je om 22u18 al de laatste bus nemen of om 23u53 de laatste trein naar Vertrijk. Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan. “Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen", zegt Jos Thys Gemeenteraadslid van Groen Boutersem.

Samen met Kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska wil Groen Boutersem werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen . Buyst en Rzoska: “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook na acht uur ’s avonds."

Jos Thys: “Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen"

Groen Boutersem deelde op Valentein samen met 90 andere Groengroepen Valentreinkaartjes uit in de treinstations en bus- en tramhaltes om de honderdduizenden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken. Hopelijk voor veel pendelaars de manier om de dag met een glimlach te beginnen. "We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven, daarom deze actie" besluit Jos Thys.