Veerle Roossens wint de Groene Pluim 2019

28 Januari 2020

Veerle Roossens wint de Groene Pluim 2019

"Daar mogen we terecht fier op zijn"

Afgelopen zondag reikte Groen Boutersem op haar Nieuwjaarsdrink de Groene Pluim 2019 uit. Veerle Roosens werd door de inwoners verkozen tot winnaar en kreeg de prijs overhandigd door nationaal partijvoorzitter Meyrem Almaci.

 

Veerle is het gezicht van de vele Boutersemnaren die zwerfvuil opruimen. Naast haar stonden ook Flor Didden en Naduah Geneyn in de schijnwerpers. Flor voor Magazijn de Snoek, een unieke plek voor jong en oud, creatief, sociaal en ecologisch geëngageerd talent en burgerinitiatief. Naduah als duurzame onderneemster met haar plantaardige desserts en andere producten. De drie kandidaten waren elkaar waard zo bleek uit de voorafgaande online stemming. Ook winnaar Veerle alludeerde daarop in haar dankwoord.

Winnaar Veerle Roossens: "Er beweegt iets in Boutersem. Mensen nemen initiatief en verantwoordelijkheid, en dat geeft hoop."

Het werd een nek-aan-nek race maar uiteindelijk was het Veerle die met de Pluim naar huis ging. En die werd deze keer overhandigd door niet minder dan de Nationale Voorzitter van Groen, Meyrem Almaci. Met speelse Nederengelse citaten als 'You are the rock in my burning' benadrukte Meyrem in haar speech de bijzonder grote waarde van de lokale beweging. Als een kracht tegen fake news en een positieve vibe van samenwerking tegengesteld aan 'het circus' op nationaal niveau. 

En dat de samenwerking lukt in Boutersem daar getuigde fractieleider Jos Thys van. "Het voorbije jaar brachten we met Groen vanuit de oppositie enkele voorstellen op de gemeenteraad. Sommigen werden goedgekeurd, anderen werden gedeeltelijk overgenomen in de plannen van het bestuur. Daar mogen we terecht fier op zijn en het sterkt ons in de overtuiging dat we nog meer kunnen doen voor onze inwoners".

Fractieleider Jos Thys: "Het voorbije jaar brachten we met Groen vanuit de oppositie enkele voorstellen op de gemeenteraad."

Daarom nodigde kersvers voorzitter Hannelore De Schuyteneer de aanwezigen uit voor een nieuw initiatief van Groen Boutersem, het Groen Café. "Vanaf dit jaar gaan we iedere eerste zondag van de maand samen op café, met onze mandatarissen, leden maar ook en vooral met iedereen die dat wil." aldus Hannelore De Schuyteneer "Zo kunnen we jullie ideeën beluisteren, ondersteuning geven waar nodig en je vragen beantwoorden." De eerstvolgende editie vindt plaats op 2 februari in De Pomp.