Hannelore De Schuyteneer

14 September 2018

Hannelore De Schuyteneer

2e plaats

Als eerste vrouw op de lijst staat onze secretaris Hannelore De Schuyteneer. Vol motivatie streeft zij voor een gezonde, vruchtvolle samenwerking tussen mens en natuur. Ze vecht actief tegen het grote milieuprobleem van zwerfafval en de extreme klimaatverandering. Deze thema’s liggen Hannelore nauw aan het hart en ze wou hier ‘meer’ mee doen. In 2016 deelde ze haar kijk op de wereld via een aantal blogs die je kan terugvinden op haar eigen blogspotpagina. Wat later sprak Tom haar aan en zo vond onze secretaris haar weg naar de politiek.

Als opvangjuf en dierenvriend weet ik het wel. Een kansrijk en klimaatvriendelijk Boutersem waar kinderen spelenderwijs kunnen bijleren en ook een buurt waar dieren vrij van zwerfafval en sluikstorten kunnen leven. Afval uit de natuur halen, hergebruik, herstel en recycleren. Een veilig fiets- en wandelnetwerk doorheen de hele gemeente en een menswaardig leven voor iedereen. Dat is waar ik samen wil voor gaan.

Hannelore wil een sterker milieubeleid voor Boutersem en wil anderen bewust maken van het grote afvalprobleem dat ook in onze gemeente zichtbaar en voelbaar is. Zelf onderneemt ze hiervoor regelmatig zwerfvuilwandelingen en organiseert ze ook samen met Groen de Herstelcafés en de Deelnamiddag(en).