Verkiezingskoorts stijgt

05 April 2012

Verkiezingskoorts stijgt

De gemeentelijke stembusgang nadert met rasse schreden. Alle politieke partijen dromen reeds van positieve uitslagen. Ieder legt de nadruk op zijn prioriteiten. Twee ontbrekende spelers in de gemeenteraad zullen in de kiescampagne elk hun eigen speerpunten aan de bevolking voorleggen. De ene met een praatcafé of andere ludieke acties, de andere met gebuste dure pamfletten en feestweekends of eetfestijnen. Groen Boutersem daarentegen kiest bewust voor een gerichte campagne met de nadruk op een handvol thema's die het leven van elke Boutersemnaar beroeren: betaalbaar wonen in eigen dorp: de te hoge prijzen voor huur- en koopwoningen jaagt de eigen jonge gezinnen verder weg van hun gemeente en familie 

groene ruimten waar kinderen en/of ouderen van alle leeftijden zich kunnen uitleven in hun korte ontspanningsmomenten;

mobiliteit waarbij ondermeer het heikel punt van de Smidstraat brandend actueel is; ook aangepast openbaar vervoer of "mag-ik-met-je-meerijden" solidariteit;

duurzame energie is de enige uitweg voor toekomstige betaalbare en propere electriciteit;

samen-leven om zo dagelijkse problemen op te lossen, mekaar beter te leren kennen en plezier te maken en te  beleven

Om onze komst in de gemeenteraad voor te bereiden volgen enkele leden bewust de maandelijkse bijeenkomsten van de gemeenteraad in 2012. Tot nu toe kwamen zij echter van een kale reis terug thuis. Behalve het voorspelbaar en soms naïef gekibbel tussen meerderheid en oppositie valt de gelatenheid op van de volgens de meerderheidspartijen veelbelovende jonge verkozenen, waarvan wij de stem nog niet konden ontwaren. Zelfs een telraam kwam er aan te pas voor de schepen van financiën. Indien de kiezer het wil op 14 oktober, zal Groen in de gemeenteraad de "slapende" leden met veel animo wakker houden.

Op ons eerste praatcafé kan U met Uw vragen, opmerkingen en voorstellen omtrent dit 5-puntenprogramma terecht op maandag 23 april in Café De Pomp, Dorpsstraat 30 te Boutersem vanaf 20.00 uur. Of heb je zin om mee doen zonder verplichting? Kom eens langs en bespreek wat je wil en kan doen.

De komende maanden zullen de Groene kandidaten zich her en der in de kijker zetten tijdens ludieke acties rond actuele thema's. In de loop van de maand april zal het eerste Groenkrantje in je bus vallen. Een aanrader!