Nieuwjaarsreceptie

02 Februari 2019

Nieuwjaarsreceptie

De komende zes jaar wil Groen Boutersem alle inwoners van de gemeente een huisbezoek brengen om hun stem te horen. Dat zei kersvers gemeenteraadslid Jan Vanautgaerden afgelopen zaterdag tijdens de nieuwjaarsdrink van de partij.

Groen verzamelde zaterdagavond in de Boerenzaal van Kerkom om met leden, sympathisanten en andere geïnteresseerden te klinken op de goede verkiezingsuitslag van 2018 en vooruit te blikken op de nieuwe legislatuur. Naast Jan Vanautgaerden kwamen ook zijn collega’s gemeenteraadsleden Ine Stessens en Jos Thys aan het woord. Secretaris Hannelore De Schuyteneer, die namens de partij in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst zetelt, vertelde in een erg inspirerende en scherpe toespraak hoe Groen als kleine partij de afgelopen campagne in Boutersem beleefde en met welke visie de partij samen met de inwoners de strijd wil aangaan tegen de klimaatverandering in de nabije toekomst.

Met de verkiezingen van 26 mei 2019 in zicht, werden ook de Vlaamse en nationale ambities kort toegelicht. Groen Boutersem had daarvoor federaal lijsttrekker Jessika Soors en nummer drie op de Vlaamse lijst Ann De Martelaer uitgenodigd. Beide dames zien in de klimaatacties van de voorbije weken een teken dat het draagvlak voor een groener beleid stevig groeitmaar ook een ambitieus antwoord verdient. De avond eindigde feestelijk met hapjes en drankjes en de heerlijke plantaardige pannenkoeken en ijsjes van Naduah.