Ine Stessens

29 November 2018

Ine Stessens

Gemeenteraadslid

Ine is 43 en woont samen met haar man en 3 kinderen in Neervelp. Ze komt uit Merksem maar trok voor haar studies naar Leuven, Brussel en verder, om uiteindelijk 11 jaar geleden te landen in Boutersem.

Ine werkt voor een organisatie gericht op talentontwikkeling bij straatkinderen maar ook bij werknemers en leidinggevenden hier bij ons.

Stilzitten is geen optie. Deze bijzondere plek moeten we met zorg besturen. Ik ga dan ook voor een Boutersem dat buitengewoon fietsvriendelijk en groen is, duidelijk communiceert met haar burgers en sociale cohesie aanmoedigt.

Engagement is een belangrijk onderdeel in Ine haar leven. Al van jongs af aan deed ze vrijwilligerswerk en werkte met migranten, vluchtelingen en straatkinderen. Soms ver weg, maar alsmaar meer dichtbij huis want ook hier houden zaken haar wakker: (fiets)mobiliteit, milieu, voedselverspilling en dierenwelzijn.

In Boutersem maakt Ine deel uit van de GRIS en startte ze mee het Voedselteam in Neervelp (ondertussen is ze lid van het VT in Roosbeek).

Ine combineert nuchtere burgerzin met gezellig enthousiasme. Stilzitten is geen optie.

Op 14 oktober 2018 werd Ine Stessens verkozen als gemeenteraadslid voor Groen in Boutersem.