Jos Thys

03 December 2018

Jos Thys

Gemeenteraadslid

"Als elk individu genoeg kansen krijgt om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen, dan wordt de hele gemeenschap daar beter van"

Jos (41 jaar) groeide op in Tongeren en ging Germaanse Talen studeren in Leuven, waar hij zijn echtgenote Inge tegenkwam. Na omzwervingen in Leuven en Herent bleven ze in 2009 plakken in Vertrijk waar ze wonen met hun twee kinderen Emile en William.

Door al vanaf jonge leeftijd actief te zijn buiten de school(m)uren in een handbalploeg, de Scouts en vooral de muziekacademie, ontdekte Jos het belang van het sociale weefsel, van gelijke kansen en van zorg voor wie het moeilijk heeft of niet mee kan, Hij werkt sinds 2003 bij het Vlaams Ministerie van Onderwijs en vorming, waar hij het beleid van de minister mee voorbereidt, evalueert en helpt bijsturen vanuit de administratie. Onderwijs, Welzijn en Cultuur zijn dan ook thema's die hem bijzonder na aan het hart liggen.

In 2012 werd Jos lid van Groen, eerst om de partij passief te steunen. Maar al snel nam hij een actief engagement op en werd hij secretaris en vervolgens voorzitter van Groen Boutersem. Hij was de voorbije jaren ook bedrijvig in onder meer de Gezondheidsraad en de Sportraad in de gemeente. Sinds 2015 zetelt Jos namens de Vlaams-Brabantse leden in de Politieke Raad van Groen, zowat het 'parlement' van de partij. Daar kan hij, in dialoog met de andere verkozenen, de nationale voorzitter en parlementsleden, zijn ei kwijt over de standpunten en de politiek-strategische keuzes van de partij, maar ook in overleg gaan over de Boutersemse uitdagingen met lokale mandatarissen van overal in Vlaanderen en Brussel.

Jos' grootste drijfveer voor zijn professionele én politieke werk, is zijn engagement voor gelijke kansen voor iedereen.

Op 14 oktober 2018 werd Jos Thys verkozen als gemeenteraadslid voor Groen Boutersem. In december 2019 gaf hij de fakkel van voorzitter door aan Hannelore De Schuyteneer.