Tim Cluyts

25 November 2018

Tim Cluyts

Doener

Tim Cluyts is een 28 jarige IT-er die zich vooral bekommert en wil engageren in dierenwelzijn en milieu, alsook jeugdwerk. Hij groeide op in Diest, verhuisde later naar Leuven, maar heeft nu zijn thuis gevonden in het prachtig mooie Boutersem.
Ook in zijn geboortestad Diest was hij steeds actief in het Jeugdwerk waar hij 22 jaren vertoefd heeft, eerst als lid en later als leider. Daar stopte het niet, zijn vakanties spendeerde hij telkens op Speelplein Dassenaarde; een speelplein vooral gefocust op de minder gegoede gezinnen en gezinnen met een lastige thuissituatie; als monitor, hoofdmonitor en later coördinator heeft Tim hier vele zomers het beste van zichzelf gegeven. Een periode waar hij met veel nostalgie naar terugkijkt.
Gaande vanuit wat Philip Wollen zei: "Ik geloof dat een betere wereld mogelijk is, en op een stille nacht, hoor ik haar ademen."
Uit die achtergrond vindt Tim het jeugdwerk van enorm belang, zowel in de jeugdbeweging, speelpleinen alsook jeugdhuizen.
Verder is dierenwelzijn en milieu voor Tim enorm belangrijk en hét hot-topic van deze generatie. Dit houdt meer in dan minder met de auto reizen en meer het openbaar vervoer nemen maar ook Boutersem klaarmaken om de auto als luxe vervoersmiddel te zien.
Ook vertoont zich dit in minder vlees eten en bewust met voeding om te springen, weten waar ons voedsel vandaan komt en lokaal kopen waar mogelijk en bovenal, Boutersem een groene(re) omgeving maken waar plaats is voor dier en mens tezamen.