Jan Vanautgaerden

30 November 2018

Jan Vanautgaerden

Gemeenteraadslid

Jan is 41 jaar en woont samen met zijn vrouw Karolien en 3 kindjes in Roosbeek. Jan werkt als informaticus bij Siemens Digital Industries Software. Vanuit een persoonlijk engagement houdt hij zich bezig met verkeersveiligheid. "Boutersem heeft door zijn nabijheid bij Leuven en Brussel, de aansluiting met de E40 en de aanwezigheid van een treinstation in Vertrijk een grote aantrekkingskracht op jonge gezinnen die een betaalbare woning zoeken in het groen op relatief korte pendeltijd van hun werk. Dit brengt echter de nodige druk op de lokale verbindingswegen en dorpskernen waarvan de huidige infrastructuur niet aangepast is voor de zwakke weggebruikers."

“Ouders durven hun kinderen niet alleen naar school te sturen bij gebrek aan veilige voet- en fietspaden. Groen wil dit echt aanpakken.” 

In zijn vrije tijd laat hij geinteresseerden kennismaken met de nachtelijke sterrenhemel als freelance lesgever bij Vormingplus. Daarnaast laat hij de hemelpracht bewonderen in zijn telescoop op de Sterrenkijkdagen en Nacht van de duisternis, samen met zijn collega-waarnemers van de plaatselijke sterrenkundige vereniging Capella. Tevens maakt hij deel uit van het voedselteam Boutersem waarbij burgers samen voedsel aankopen bij lokale producenten. Een win-win situatie voor zowel producent als milieu.

Op 14 oktober werd Jan Vanautgaerden verkozen als gemeenteraadslid voor Groen in Boutersem.