Heel wat mensen verkenden samen met ons de fietssnelweg Vertrijk - Tienen - 21 mei

18 Mei 2016

Heel wat mensen verkenden samen met ons de fietssnelweg Vertrijk - Tienen - 21 mei

Groen Tienen en Boutersem wandelt op 21 mei een fietssnelweg. Kom jij ook mee wandelen?   "Het netwerk aan fietssnelwegen is overal te lande flink aan het uitbreiden. Verzadigde wegenstelsels, het succes van de e-bike en bezorgdheid om ons klimaat creëren hét momentum om werk te maken van een comfortabel fietsnetwerk. De provincie Vlaams-Brabant investeert hier ook fors in." 

Waarom doen we dit?

"De regio Tienen- Boutersem mag niet achterblijven, vinden we.". "Denk maar aan de oververzadigde en ronduit gevaarlijke steenweg tussen Tienen en Leuven. Ook de eventuele ontsluiting van het Industriepark in Haasrode, zorgt voor heel wat potentieel. En over het stukje Tienen - Vertrijk doen nog heel wat meningen de ronde, gaande van 'het is al allemaal beslist' tot 'het dossier zit vast'. Hoog tijd om de problemen te overstijgen en naar de toekomst te kijken."

Wandel met ons mee!
Daarom stellen Groen Tienen en Boutersem voor om op zaterdag 21 mei ter plaatse te gaan kijken met alle betrokkenen en sympathisanten. Samen wandelen we het traject Tienen ? Vertrijk af. We vertrekken aan de achterkant van het station van Tienen om 9.30u, en overbruggen te voet de in vogelvlucht 7 kilometer. Zo willen we samen naar de beste oplossingen te zoeken.

Hopelijk wandel je met ons mee? We zijn ervan overtuigd dat de realisatie van de fietssnelweg een goede zaak is voor Tienen, Boutersem en haar buurgemeenten, zonder dat dit al bestaande waardevolle initiatieven in gevaar hoeft te brengen. Maar laten we vooral de omgeving zelf aan het woord.

We nemen samen om 9.01u de trein in Vertrijk naar Tienen en wandelen terug naar Boutersem.  In Tienen krijgen we uitleg van de projectleider van de provincie boutersem.  Rond het middaguur komen we aan in Boutersem en worden we getrakteerd op een fris drankje.