Claim The Climate

Dec
02
02 December 2018 / 10:30 AM tot 06:00 PM
Claim The Climate

Location

Claim The Climate
Treinstation Vertrijk
Boutersem, België 3370
Belgium
Google map and directions

BELANGRIJKE INFO! Als reactie op de organisators van 'Claim the Climate' en om de vele betogers in betere banen te leiden, hebben we besloten om het vertrekuur aan het station van Vertrijk aan te passen naar een vroeger tijdstip. !!! We vertrekken om 10u58 en komen samen vanaf 10u30 !!!

Groen Boutersem doet op zondag 2 december mee aan de grootste klimaatmars ooit in Belgie. Hiermee claimen we ons recht op een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Op deze dag start namelijk de internationale klimaattop #COP24 in Katowice, Polen. Samen met de Klimaatcoalitie, Climate Express en vele andere organisaties claimen wij in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen, gaan we voor de GROOTSTE KLIMAATMOBILISATIE OOIT in België: CLAIM THE CLIMATE!

We spreken met Groen Boutersem af om samen met de trein vanuit Vertrijk naar Brussel Noord te reizen waar we aansluiten op het startpunt van deze manifestatie waar we met z’n allen de straten innemen en ons recht claimen op een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Bijna 10.000 deelnemers hebben zich intussen al geregistreerd. Het wordt een levendige mars vol klimaat-animatie, ook voor de allerjongsten. Tenslotte wordt het Jubelpark het schouwtoneel van een klimaatperformance om u tegen te zeggen. Na al dat enthousiasme is er natuurlijk ook ruimte voorzien om een hapje te eten en iets te drinken en om de heupen te wiegen op de muzikale afsluiter van de dag!

We spreken af om samen de IC-trein 3635 (richting De Panne) van 10:58 aan het station van Vertrijk te nemen. Wie wenst deel te nemen, gelieve je via onze facebookpagina of deze evenementenpagina in te schrijven. Voor degenen die geen abonnement hebben, je kan met een weekendbiljet voor 8,20 euro h/t van Vertrijk naar Brussel reizen. Gelieve om dan zeker op tijd te zijn om een ticketje te kopen aan de ticketautomaat. We spreken ongeveer een half uur voor het vertrek van de trein af aan het station van Vertrijk.

Sportievelingen kunnen ook aansluiten om in groep met de fiets naar Brussel te rijden. Onze collega's van Groen Tienen sluiten aan bij de groep fietsers die samen naar Brussel (en terug) rijden naar de klimaatmars. Deze sluit aan op de route van de collega's van Groen Leuven. Meer info en de fietsroute vind je binnenkort op de facebookevenementen van Tienen en Leuven fietsen naar de Klimaatmars. Wie geinteresseerd is om hieraan deel te nemen, laat dit best weten via onze contactpagina zodat we samen kunnen afspreken om aan te sluiten op de groep van Tienen en Leuven.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.